Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@15:39:07 GMT

ساخت کرم ضد آفتاب از پسماندهای کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۷۲۳۷۰

ساخت کرم ضد آفتاب از پسماندهای کشاورزی

محققان "موسسه تحقیقاتی موهالی" (Mohali based research institute) اخیرا موفق به توسعه کرم ضدآفتابی شده اند که ساختار آن برخلاف کرم‌های موجود در بازار است و از پسماندهای کشاورزی مبتنی بر بیوپلیمر است. زیست بسپارها یا بیوپلیمرها(Biopolymer) دسته‌ای از مولکول‌های غول آسای پلیمری هستند که از منابع طبیعی استخراج می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پلی‌ساکاریدها، پلی‌نوکلئوتیدها (دی‌ان‌ای و آران‌ای) و پلی‌پپتیدها نمونه‌های مهمی از زیست بسپارها هستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان اخیرا با تولید یک ضد آفتاب ضد میکروبی از نانو کامپوزیت های اکسید فلزی  تولید شده از لیگنین مبتنی بر پسماندهای کشاورزی ، گامی مهم در جهت توسعه کرمهای ضد آفتاب رقم زده اند. در این مطالعه ، لیگنین ، که در غیر این صورت به عنوان زباله در نظر گرفته می شود ، به یک محصول با ارزش تبدیل شده است.

لیگنین یک پلیمر پیچیدهٔ ساخته شده از واحدهای مولکولی فنیلپروپان است که به شکل آمورف و مخلوط با هولوسلولز در گیاهان به صورت لایه‌ای دور سلولز را فرا گرفته‌است. بعد از سلولز لیگنین رایج‌ترین ترکیب در ساختار گیاهان چوبی و غیرچوبی است. چوب خشک حاوی حدود ۲۵ درصد لیگنین است که در دیواره سلولی و در قسمت خارجی سلول قرار گرفته‌است. لیگنین به‌عنوان یک اتصال دهنده دیواره سلولی عمل می‌کند و فیبرهای سلولی حاوی ماتریکس را برای استحکام ساختار چوب به هم متصل می‌نماید. منابع لیگنین فراوانند و اکثراً هم غیرقابل مصرفند. چوب و پوست درختان که از صنایع الواری به‌جای می‌مانند و همچنین فضولات کشاورزی می‌توانند مقدار بسیار زیادی لیگنین حاصل دهند. منبع کوچک‌تر ولی در دسترس‌تر لیگنین خمیر کاغذ و صنایع چوب است که ذخیره زیادی برای لیگنین است.

لیگنین یک بیوپلیمر آلی طبیعی سرشار از گروه های پلی فنلی است که آن را به عنوان کاندیدای ایده آل برای کاربردهای مختلف صنعتی تبدیل می کند. لیگنین یک محصول فرعی صنعت کاغذ و پالپ است و از گندم و پوسته برنج استخراج می شود. غالباً در پایان برداشت محصول ، درون آب ریخته می شود و یا در مزارع سوزانده می شود.

دانشمندان دریافتند که لیگنین سبب تسهیل عملیات سنتز در نانو کامپوزیت های اکسید روی در ترکیب با اتانول آب میشود. سنتز هیچ حلال یا کاتالیزور سمی را ایجاد نمیکند بنابراین این فرایند سازگار با محیط زیست است.

نانو کامپوزیت های مبتنی بر لیگنین به دلیل خاصیت محافظتی فرابنفش ، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن دارای ارزش تجاری هستند. طی این مطالعه نانوذرات اکسید روی با استفاده از کاغذ و لیگنین قلیایی به عنوان یک عامل محدود کننده و کاهش دهنده، سنتز شدند.پس از ان محققان از نمک پیش ماده اکسید روی و لیگنین برای عملیات سنتز نانو کامپوزیت استفاده کردند. پیش‌ماده یا پریکرسر ( Precursor) به ترکیبی در شیمی گفته می‌شود که در واکنش شیمیایی شرکت کرده و ترکیب نویی را می‌سازد.

معمولاً ، سنتز نانوذرات اکسید فلزی به تکنیک های سختی از جمله مواد شیمیایی سمی و همچنین گرمایشی در دماهای بسیار بالا (300-400 درجه سانتیگراد) نیاز دارد. با این حال ،دانشمندان از یک روش ساده ، سازگار با محیط زیست و صنعتی برای طراحی نانوذرات اکسید روی مبتنی بر لیگنین استفاده کردند.

دانشمندان از لیگنین مبتنی بر زباله های زراعی برای تبدیل اکسید روی در یک مرحله به نانو کامپوزیت ها محافظتی فرابنفش و ضد میکروبی استفاده کردند. دانشمندان طی آزمایشات دریافتند این نانو کامپوزیتها دارای خاصیت ضد میکروبی در برابر هر دو باکتری گرم مثبت و گرم منفی دارند.

نانو فرمولاسیون مشتق از لیگنین ، کارایی محافظتی بسیار عالی در برابر اشعه فرابنفش دارد که میتوان از آن در کرم های بدن استفاده کرد.

یافته‌های این مطالعه در مجله" Materials Chemistry B "منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پسماند کشاورزی نانو کامپوزیت ضد میکروبی اکسید روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۲۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور، گفت: ۱۲ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی جاده بوژان نیشابور قلع و قمع شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیشابور، علی مبارکی امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: صبح امروز در محدوده روستا‌های حمیدآباد، تحت منظر و حصار بوژان 12 مورد ساخت وساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی جاده بوژان نیشابور با حضور یگان حافظان انفال و حقوق بیت‌المال با محوریت اداره امور اراضی جهاد کشاورزی، در معیت نیرو‌های کلانتری 12 به‌عنوان نماینده دادستانی، به حکم تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی قلع و قمع شد.

وی افزود:  کشاورزی حفظ و اساس استقلال کشور، محور توسعه پایدار، اقتصاد مقاومتی و تأمین امنیت غذایی جامعه بوده و زمین‌های کشاورزی به عنوان بستر تولید غذا، مهم‌ترین رکن تداوم حیات انسان‌ها و‌ امانتی برای تمام نسل‌ها است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: بر اساس تبصره 2 ماده 10 قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها، ماموران جهادکشاورزی موظفند با حضور نماینده دادسرا نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده کنند.

مبارکی تصریح کرد: ایجاد بنا و تأسیسات، خاکبرداری و خاکریزی، گودبرداری، پی‌کنی، دیوارکشی، فنس کشی، استقرار کانکس و آلاچیق، سوزاندن بقایا، قطع و ریشه کنی و خشک کردن باغات، احداث پارک و فضای سبز، استخر ذخیره آب و محوطه‌سازی از جمله موارد تغییر کاربری محسوب می‌شود و کشاورزان عزیز باید توجه کنند که تمامی موارد ذکر شده مصادیق جرم محسوب شده وبا قاطعیت با آن‌ها برخورد خواهد شد.

شهاب جهانداری، رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی  نیز با اعلام این نکته که براساس وظیفه ذاتی این مدیریت و در راستای حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی و بازدید‌های می‌دانی همکاران تشخیص، به واحد‌های مزبور اخطار داده شده که هیچ گونه ترتیب اثری از طرف مالکین داده نشده است.

وی با اشاره به اینکه عمده اجرای حکم قلع و قمع مربوط به زمین‌هایی بود که اطراف آن دیوارکشی شده بود ابراز کرد: با توجه به اینکه اجرای دیوار مانع از دید کارشناسان به داخل شده و افراد در داخل زمین‌ها مشغول ویلا‌سازی می‌شوند، تمامی این دیوار کشی تخریب شد.

رئیس اداره امور اراضی بیان کرد: این اقدام قانونی منجر به قلع وقمع 10 مورد دیوارگذاری به مساحت 560 مترمربع، یک باب استخر به مساحت 50 متر مکعب و معدوم‌سازی یک مورد تابلو مربوط به جاده‌سازی و قطعه‌بندی شد و در این رابطه مقدار 4 هزار و 300 متر مربع از اراضی کشاورزی آزادسازی شد.

جهانداری تصریح کرد: علی‌رغم تذکر‌ها و اخطار‌های مکرر به شهروندان در نشریات، رسانه‌های عمومی و پیام رسان‌ها جهت استعلام در زمان خرید زمین کشاورزی وباغ، متأسفانه عده‌ای سودجو باعث ضرر وزیان به افراد خریدار می‌شوند و مالکین جدید هم بدون توجه به استعلام لازم از ادارات و مراجع ذی‌ربط، سبب خسارت و خسران به خود می‌شوند.

وی از روستاییان  درخواست کرد از هرگونه احداث بنا یا دیوارکشی اراضی زارعی و باغی خودداری کنند و حتماً قبل از هرگونه اقدامی، استعلام لازم را از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دریافت کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی مراتب را از طریق سامانه 131 از خطوط ثابت گزارش کنند.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ها
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • تداوم تخریب تغییرکاربری‌های غیرمجاز در شهرستان سامان
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی