Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@13:12:13 GMT

spf چیست؟ / spf مناسب برای ضد آفتاب چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۳۶۰۵۶

spf چیست؟ / spf مناسب برای ضد آفتاب چقدر است؟

فلسفه وجودی محصولات ضدآفتاب، محافظت پوست شما در برابر سرطان و دیگر مشکلاتی است که سلامتی شما پوست‌تان را به خطر می‌اندازند. به همین دلیل، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ضدآفتاب‌ها را در دسته دارو در نظر گرفته و بر فروش و برچسب‌گذاری آنها نظارت می‌کند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، استفاده از کرم‌های ضد آفتاب در تمام فصول سال لازم و اجباری است اما با گرم‌تر و درخشان‌تر شدن اشعه‌های خورشید و آغاز فصل گرما این الزام معمولاً شکل جدی‌تری به خودش می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصطلاح «SPF» مخفف عبارت «Sun Protection Factor» و به معنای فاکتور محافظت از خورشید (نور خورشید) است. این عدد بیان‌گر قدرت کرم‌های ضد آفتاب برای مقابله با نور خورشید بوده و نیز به عنوان عامل مقایسه از این نظر در محصولات حاوی ضدآفتاب، مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر قدر این عدد از نقطه نظر کمیت، بزرگ‌تر باشد، فرآورده قوی‌تر بوده، محافظت بیشتری را فراهم می‌نماید. درجه SPF (مانند SPF15 یا 20 SPF) نشان‌دهنده این است که مصرف کننده آن قبل از این‌که دچار آفتاب سوختگی بشود، تا چه حد می‌تواند زیر نور آفتاب بماند. برای مثال شما می‌توانید بدون استفاده از کرم ضد آفتاب ۱۰ دقیقه زیر نور خورشید باقی بمانید و احساس سوختگی نکنید. هنگامی که از کرم ضد آفتاب استفاده می‌کنید می‌توانید زمان ۱۰ دقیقه را ضرب در میزان SPF کرم کنید و به مقدار زمان به دست آمده زیر آفتاب بمانید. اگر SPF کرم شما ۱۵ باشد، شما ۱۵۰ دقیقه یا به عبارتی به مدت ۲ ساعت و نیم می‌توانید در آفتاب بمانید. اگر پس از مدتی مجدداً از کرم استفاده کنید، میزان محافظت آن بیشتر می‌شود اما در مقدار زمان ایمن آن تاثیری ندارد. به عبارت ساده‌تر اگر روی جعبه یک کرم ضدآفتاب نوشته شده SPF آن ۳۰ است، به این معنا نیست که ۳۰ درصد از پوست شما در برابر نور خورشید حفاظت می‌کند. اگر بخواهید از روی SPF یک کرم ضدآفتاب بدانید چقدر اثر حفاظتی در برابر نور خورشید دارد، فرمول ساده‌ای برای آن وجود دارد.

spf مناسب برای ضد آفتاب چقدر است؟

زمانی که زیر نور آفتاب هستید، در معرض تابش دو نوع اشعه فرابنفش A و B قرار دارید که شدیدا آسیب‌زا هستند. SPF به صورت یک عدد هست مثلا SPF 15 که نشان می‌دهد ضدآفتاب تا چه اندازه از پوست شما در برابر نور فرابنفش B محافظت می‌کند. هرچه محصولی دارای SPF بالاتری باشد محافظت بیشتری هم دارد.

هر محصولی که در آمریکا فروخته می‌شود باید دارای برچسب SPF باشد و عدد آن را نشان دهد. این محصولات همچنین باید نشان دهند که ضدآفتاب آزمایش طیف گسترده بودن را گذرانده است یا خیر.

طبق تحقیقات سازمان غذا و داروی آمریکا، spf مناسب برای پوست ۱۵ و بالاتر است، در صورتی‌که با اقدامات دیگر نظیر استفاده از عینک آفتابی و اجتناب از قرار گرفتن در آفتاب ظهر همراه شود. با رعایت این چند کار ساده می توانید از آفتاب سوختگی، پیری پوست و از همه مهم تر ابتلا به سرطان پوست جلوگیری کنید.

سطوح محافظت در بعضی موارد به شرح زیر است:

    محافظت کم: SPF کمتر از ۱۵

    محافظت متوسط: SPF 15 تا ۲۹

    محافظت خوب: SPF 30 تا ۴۹

    محافظت عالی: SPF بیشتر از ۵۰

همان‌طور که گفته شد، برچسب ضدآفتاب شما غیر از شماره SPF، باید نشان دهد که آیا محصول آزمایش طیف گسترده بودن را گذرانده است. سطح محافظت از اشعه فرابنفش A نیز باید به تناسب سطح SPF که میزان محافظت از اشعه فرابنفش B را نشان می‌دهد، افزایش یابد.

ضدآفتابی که SPF زیر ۱۵ داشته باشد نمی‌تواند ادعا کند که توانایی محافظت طیف گسترده را هم دارد.

ضد آفتاب طیف گسترده چیست؟

ضدآفتاب ها به حفظ پوست شما از پرتوهای فرابنفش A و B که به صورت بالقوه مضر هستند، کمک می‌کنند. اشعه فرابنفش B موجب قرمزی پوست و آفتاب سوختگی می‌شود اما اشعه فرابنفش A این اثر را ندارد؛ با وجود این می‌تواند منجر به پیری زودرس پوست یا چین و چروک شود و هر دو اشعه خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهند.

اگر شما spf مناسب برای ضد آفتاب انتخاب کنید که در انسداد اشعه فرابنفش B مؤثر باشد، تضمینی وجود ندارد از پوست در برابر اشعه فرابنفش A هم محافظت کند. به همین دلیل، شما باید محصولی با SPF مناسب انتخاب کنید که طیف گسترده نیز باشد.

در ضدآفتاب های طیف گسترده به همان نسبتی که اشعه فرابنفش B توسط SPF مهار می‌شود، اشعه فرابنفش A هم مسدود می‌شود.

چند بار در روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنیم؟

مدت زمانی که اثر محافظتی ضد آفتاب باقی می‌ماند بر اساس نوع ترکیب ضد آفتاب متفاوت است. اما در بهترین حالت ضد آفتاب‌ها 3 تا 4 ساعت اثر مطلوب‌شان را حفظ می‌کنند و تکرار آن‌ها امری ضروری است. علاوه بر این بین ساعات 10 صبح تا 2 بعدازظهر تکرار ضد آفتاب ضروری به نظر می‌رسد. در فصل تابستان و در زمان شنا در دریا یا استخر در فواصل زمانی استفاده از فرآورده‌های ضدآفتاب، بهتر است برای چند دقیقه از محصولاتی که برای بعد از تماس مستمر با آفتاب، فرموله شده‌اند و به کرم‌ها و یا لوسیون‌های بعد از آفتاب (After Sun) معروف هستند استفاده کنید تا تنش و فشاری را که پوست در زیر نور آفتاب متحمل شده، کاهش یافته و پوست به حالت اولیه آن یعنی قبل از استفاده مجدد از کرم یا لوسیون ضدآفتاب برگردد. مواد مخصوص که در محصولات (پس از آفتاب) به کار رفته، باعث برطرف شدن (عطش) پوست شده و جذب بهتر مواد ضداشعه‌های UVA و UVB را به دنبال خواهد داشت.

 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: spf چیست اشعه فرابنفش A اشعه فرابنفش B spf مناسب طیف گسترده نور خورشید پوست شما آفتاب ها ضد آفتاب SPF مناسب زیر نور کرم ضد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۶۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نمک خوراکی، یک ماده شیمیایی متبلور، شورمزه و بدون بو است که اغلب از کلرید سدیم تشکیل شده است؛ سدیم موجود در نمک، به عنوان کاتیون اصلی خارج سلولی، نقشی اساسی در حفظ تعادل اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال پیام های عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد.

بیشتر بخوانید: مصرف زیاد نمک ۴ عارضه خطرناک دارد

کل نمک مصرفی روزانه افراد (شامل نمک آشکار و پنهان) می بایست کمتر از پنج گرم باشد و به دلیل فقر شدید ید در آب و خاک کشور ما و همچنین وجود ناخالصی های فراوان، از جمله فلزات سنگین در منابع نمک، همان میزان اندک مصرفی روزانه نیز باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد؛ اما میزان مصرف نمک در کشور ما ۲ تا ۳ برابر مقدار مجاز برآورد شده است.

بر اساس نتایج تحقیقات و بررسی های علمی انجام شده، دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیانبار دیگری نظیر افزایش احتمال بروز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را نیز به همراه دارد؛ همچنین مصرف زیاد نمک سبب جدا شدن کلسیم از استخوان ها و دفع آن از ادرار می شود و از همین رو زمینه ساز بروز پوکی استخوان می شود؛ بنابراین برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.

در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان، اقدام به تهیه نمک های کم سدیم کرده اند که در آنها، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است؛ اگر چه اینگونه نمک ها برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به فشار خون بالا مناسب است، اما هرگز نمی توان مصرف آنها را برای عموم جامعه توصیه کرد، چرا که استفاده از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد، بسیار زیانبار است.

همچنین باید به این نکته توجه کرد، که تنظیم تعادل پتاسیم یکی از وظایف اصلی کلیه است و در بیماران کلیوی، امکان دفع پتاسیم اضافی خون به طور کامل فراهم نیست، بنابراین مصرف منابع پتاسیم از جمله نمک های حاوی کلرید پتاسیم، برای این بیماران مناسب نیست.

توصیه می شود برای جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمک های پتاسیم، مصرف آن تحت نظر پزشک و تهیه آن از طریق داروخانه ها انجام شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229138 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • تشکیل زنجیره انسانی دانشجویان دانشگاه تورنتو و کانادا برای محافظت از چادر‌های همبستگی مقابل پلیس (فیلم)
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • سرخ‌پوست‌ها در بازی پرسپولیس! + عکس
  • بازار مبل ظرفیتی مناسب برای شکوفایی شهر مریانج است
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • لیگ‌برتر فوتسال ایران در حال پوست‌اندازی است
  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟